fredag 15 juli 2011

Blomsterkonstnären och trädgårdsstudenterna

I måndags var det dags för trädgårdsstudenterna att få arbeta med blomsterdekorationer tillsammans med Gunnar Kaj. På en halv dag fick de lära sig tekniker och prova på att göra bordsdekorationer av olika slag, sedan var det vernissage!

Då fick studenterna berätta lite om vad de gjort under dagen, hur de tänkt kring de olika arrangemangen. Här en bordsdekoration som ramar in varje kuvert vid bordet. Omfånget gör att det blir lite svårt att se den som sitter mittemot men dukar man bara för fem så är det ingen som sitter exakt mittemot... Det är en hink som utgör grunden för arrangemanget, dold av björkris; ett smart sätt att jobba om man inte har fina vaser eller kärl att arrangera i.

Alla nöjda och glada med dagen, trädgårdspersonalen också för att de fick gå på vernissage! Det är en fröjd att få se ett proffs som Gunnar Kaj arbeta, inte bara för att han är fantastiskt duktig på sitt hantverk och sin konst utan också för att han lyckas locka fram kreativiteten hos deltagarna och göra det så prestigelöst som det bara är möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar