söndag 15 maj 2011

Uppsats om trädgårdsmästarens roll

I veckan läggs ett examensarbete fram som med största säkerhet kommer att vara ett viktigt bidrag för att förstå trädgårdsmästarens yrkesroll idag, med en fallstudie ur nutid och samtidigt med ett jämförande historiskt perspektiv.

Titeln: Trädgårdsmästarens roll i en historisk trädgård - En studie av 2010-talets trädgårdsmästares kunskaper och kompetens jämfört med 1700-talets.

Uppsatsen är skriven av Jeanette Blom. Jeanette tar nu sin fil.kand. examen vid Institutionen för Kulturvård, Göteborgs Universitet, och programmet Kulturvård - Trädgårdens hantverk och design. Det är Rottneros Park som står i fokus för hennes nutidsstudie och hon har gjort djupintervjuer med mig och ledningen. Även om det bara blir ett exempel ur verkligheten tror jag att det finns många paralleller att dra även för andra historiska trädgårdar och parkanläggningar - helt enkelt ett arbete som kommer att få stor betydelse för yrkesgruppen. Lycka till vid examinationen, Jeanette! Och så fort uppsatsen blir tillgänglig för allmänheten så talar vi om det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar