torsdag 11 augusti 2011

60 millimeter regn?

Igår regnade det hejdlöst hela dagen. Här i parken visade regnmätaren 48 mm men jag hörde att det fanns de i trakten som hade haft 60 mm. Inte undra på att det blev översvämningar både här och där.

Så här såg det ut i södra delen av parken, vid Kungens paviljong. Nivåskillnaden mellan den nedsjunkna trädgården och stenläggningen är tillfälligt försvunnen och bassängen som Per Hasselbergs Näckrosen ligger i har svämmat över sina bräddar.

Sådana skyfall får oönskade konsekvenser. T ex stod det inte alls på veckoplanen att vi skulle ansa blomstertobaken i den 95 meter långa rabatten vid Rottneroshallen men det blev en nödvändig prioritering. Aldrig mer blomstertobak i denna omfattning... Eller kanske. För det är en av få sommarblommor som fungerar hyfsat i både skugga och sol, och eftersom den ena rabattlisten ligger i skugga medan den andra ligger i sol så har det varit en viktig aspekt. Men frågan är hur skönhetsvärdet står sig i jämförelse med arbetsinsatsen? Det krävs nämligen fyra personers arbetskraft i två dagar för att ansa dessa rabatter när det blommar som allra mest intensivt. Och det måste ske om inte varje vecka så åtminstone varannan för att de ska hålla sig fina och fortsätta blomma intensivt. Men fantastiskt vackert har det varit den här säsongen, med den vita och mörkt purpurfärgade blomstertobaken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar