fredag 19 augusti 2011

Nästa års sommarblommor

Den här veckan har det varit Öppet Hus hos sommarblomsodlarna i Skåne. Vi var där och hämtade idéer och tips till nästa års sommarblomsplanteringar.

På Sweed i Ängelholm odlas sommarblommorna i fältodling för att man ska kunna se hur de klarat säsongen. Mycket intressant att se, särskilt vad som fungerar efter den regniga sommar som Skåne haft i år. Det var förvånansvärt mycket som såg riktigt bra ut, särskilt med tanke på att de inte får särskilt mycket ansning under sommaren förutom inför Öppet Hus-veckan. Här får man se gamla beprövade sorter sida vid sida med nyheter.

På Hörnhems i Kristianstad finns inga fältodlingar, här får man se sortimentet uppodlat i krukor, antingen i växthus eller skyddat läge utomhus. Det gör förstås att det inte är lika lätt att se vilka de säkra korten är men det är lätt att få inspiration och begapa sig i nya sorter och nyanser. I trendspaningsgången visades tre olika trendrabatter, den ena var eldig och dramatisk med mörka bladverk som bas och sådant gillar delegationen från Rottneros Park. Bland mycket annat. Det var en givande resa som satte igång planeringsprocessen för nästa års rabatter och urnor.

1 kommentar:

  1. Hej Annelie
    Jag vill gärna veta dina favoriter till 2011.
    Över vintertiden har jag tid om diskussionen och bestämma os för sorterna.
    Du skriver so fina artiklar, ja är mycket nöjd att läsa .
    Bästa hälsningar
    Rudolf

    SvaraRadera