torsdag 21 juni 2012

Sommar, sommar, ljuvliga sommar

Lagom till midsommar kom värmen åter, planteringarna är klara så värmen kunde inte komma mer lägligt.  Ogräset skjuter upp ur backen och gräset växer så personalen behöver inte gå arbetslösa. 
 Denna vecka tänkte  jag filosofera lite om skratt.
 Det sägs ju att ett gott skratt förlänger livet. Om det är sant, så kommer personalen i Rottneros Park bli urgamla. För det skrattas mycket, runt fikabordet, i elbilarna och i rabatterna. Inte så mycket så att turisterna frågar efter den skrattande blomman. Men jag döpte om en elbil till den skrattande elbilen, eftersom skrattet hördes långt innan elbilen uppenbarade sig.
 Man kan med andra ord säga att vi har kul på jobbet. Det är mycket sällan några sura miner. Misstänker starkt att det är därför jobbet som vi utför känns så lätt, även om det för många andra kan verka tungt och jobbigt. Vilket jag tror det skulle ha varit om vi inte hade så kul hela tiden och att skrattet aldrig är långt borta....
 Förövrigt  har vi den här veckan rensat i Rosengården, planterat balkonglådor till spegelsalen, planterat klart i idéträdgårdarna, vattnat och rensat lite mer ogräs.
 Nu kommer vi att dyka in i en lång skötselperiod där det kommer att rensas ogräs och ansas. Vilket vi kommer att göra med liv och lust, men samtidigt känns det lite sorgligt att lämna planteringstiden bakom sig.
 Tills nästa vecka hoppas jag att undertecknad har lärt sig att lägga in bilder på bloggen så ni läsare kan få en liten glimt av parken innan ni besöker den.
 
Trevlig Midsommar önskar hela personalstyrkan.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar