måndag 6 augusti 2012

Rottneros Park- en annan värld

Efter att ha haft semester en hel vecka, kom jag på måndagsmorgonen tillbaka till parken och då märktes det så tydligt. Att som rubriken säger Rottneros Park är en annan värld.  När man går in i parken är det första som slår emot en lugnet. Det är tyst även om det konstant pågår ett gediget arbete, så finns det ett lugn i parken som är svårt att hitta någon annanstans. De långa tujahäckarna bidrar till en lummig inramning och från trädens gröna kronor hörs det ett tyst sus, som gör att  tystnaden aldrig blir tryckande. Klimatet är också annorlunda sten och grusgångarna tillsammans med fontäner och täta häckar gör parken varm, speciellt när solen skiner. Nu tänker ni säkert som läser, att det är självklart att klimatet är annorlunda och parken inger ett lugn det är ju så den byggd. och ja det är det. Vilket nog också är anledningen till att människor både besökare och personal trivs så bra här. Men det slog mig aldrig att jag faktiskt hade saknat lugnet innan jag kom tillbaka till det. Så här har vi en annan anledningen att besöka parken. om ni vill få en lugn och ro en stund.

Och nu till något helt annat. Vi har en väldigt sällskapssjuk robotgräsklippare i parken vid namn Styrbjörn. Han spenderar dagarna i Restauranggården där han håller gräset kort och oss på tårna. För han är antigen väldigt ensam, nyfiken eller revirhävdande. I vilket fall så fick en kollega till mig ständigt fly hans påhopp när vi ansade Lisorna i restauranggården i går. Det såg ganska kul ut för det verkade faktiskt som om han gick till attack, han kom i hög fart rakt emot henne vilket ju gjorde att hon for upp med hink och allt och lätt honom klippa den plätt där hon befann sig, sen återgick hon till ansningen för att sekunden senare hoppa upp igen när Styrbjörn som bara vänt en meter längre bort återkom i full fart, när han för tredje gången vänder och i full karriär kommer emot henne är det svårt att tro något annat än att han helt enkelt inte vill ha henne där. Eller så vill han bli klappad. vem vet men han gick iallafall till attack minst 6 gånger innan han gav upp.

Till nästa inlägg kan jag lova lite bilder, parken har börjat anta sin sensommar skrud samtidigt som sommarblommorna äntligen har kommit igång.  Så de finns mycket att visa för er som varit här än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar